استفاده از نرم افزار در هر مکان و با استفاده از هر دستگاه
                                                                                          

صنعت کامپیوتر در بیست و پنج سال گذشته شاهد تحولات گسترده ای بوده و عده ای بر این اعتقاد هستند که تحولات بسیار مهمتری در راه است. حضور در عرصه رقابت جهانی بدون وجود مراکز تحقیقاتی پیشرفته برای هیچ سازمان و یا موسسه ای ، امکان پذیر نخواهد بود.  بدون شک نقش مراکز تحقیقاتی در شرکت های عظیم نرم افزاری ، سخت افزاری ، فنآوری اطلاعات و ارتباطات بسیار مهم بوده و علل موفقیت این نوع از شرکت ها را می بایست در پشتوانه عظیم مراکز تحقیقاتی آنان جستجو نمود. مایکروسافت یکی از شرکت های تولید کننده نرم فزار بوده که با ایجاد و سرمایه گذاری گسترده در امر تحقیقات توانسته است گام های مثبتی را در این راستا بردارد.اختصاص بودجه ای معادل 8 / 6 میلیارد دلار در سال 2004 برای امر تحقیق و توسعه درشرکت مایکروسافت ، نشاندهنده اهمیت و جایگاه برجسته تحقیقات در استمرار موفقیت این شرکت می باشد. با مرکز تحقیقات این شرکت بیشتر آشنا شویم :

  • در سال 1991 ، زمانی که مایکروسافت یک شرکت کوچک محسوب می گردید، اقدام به تاسیس اولین مرکز تحقیقات در زمینه علوم کامپیوتر نمود .این شرکت ، از اولین شرکت های نرم افزاری در سطح جهان بود که اقدام به ایجاد یک مرکز تحقیقاتی می نماید.
  •  مرکز تحقیقات شرکت مایکروسافت در حال حاضر پنج مرکز معتبر را مدیریت می نماید : مرکز اصلی در Redmond واشنگتن ، مرکز دره سیلیکون، مرکز سانفرانسیسکو ، مرکز کمبریچ در انگلستان و مرکز چین
  •  در حال حاضر بیش از 700 محقق برجسته در مراکز تحقیقاتی این شرکت مشعول بکار بوده و در بیش از پنچاه زمینه فعالیت می نمایند . فعالیت در زمینه هائی نظیر تشخیص صدا ، رابط کاربر ، ابزارها و متدولوژی های برنامه نویسی ، سیستم های عامل و شبکه ، گرافیک ، پردازش زبان های طبیعی ، هوش مصنوعی ، پردازش تصاویر ، نمونه هائی از فعالیت در مراکز تحقیقاتی مایکروسافت می باشد . 
  • محققین مراکز تحقیقاتی مایکروسافت در ارتباط نزدیک  با گروه های پیاده سازی نرم افزار بوده تا از دستاوردها و نتایج فعالیت های تحقیقاتی در محصولات مایکروسافت استفاده موثر گردد. محصولات ارائه شده توسط مایکروسافت ، متاثر از فعالیت های انجام شده در مراکز تحقییفاتی می باشد.
  • مرکز کمبریچ در سال 1997 ، تاسیس و تاکنون بر روی پروژه های متعددی فعالیت نموده است . فعالیت در رابطه با زبان های برنامه نویسی ، یادگیری و شبکه از جمله فعالیت های انجام شده در مرکز فوق، می باشد. دستاوردهای حاصل از تحقیقات انجام شده  در زمینه بازیابی اطلاعات و نتایج آن تاکنون در محصولات متعددی استفاده شده است.
  • مهمترین پروژه انجام شده در آزمایشگاه سانفرانسیسکو ، TerraServer بوده  که یکی از بزرگترین بانک های اطلاعاتی Online در سطح چهان و یکی از متداولترین وب سایت های موجود بر روی اینترنت می باشد. پروژه فوق با همکاری سازمان زمین شناسی و نقشه برداری امریکا پیاده سازی شده است . TerraServer دارای بیش از سه ترابایت اطلاعات اخذ شده از ماهواره، تصاویرهوائی و نقشه های توپوگرافی بوده و  یکی از اولین تجارت موفقیت آمیز در زمینه بکارگیری دات نت محسوب می گردد. اطلاعات موجود در بانک اطلاعاتی در اختیار دانشجویان دانشگاه MIT قرار داده شده  و آنان قادر به استفاده از داده ها و آزمایش آنان با استفاده از سرویس های وب مربوط به خود می باشند.
  • در سال 1998 ، یک مرکز تحقیقاتی در چین تاسیس که با دانشگاهها و موسسه های تحقیقاتی متعددی در آسیا همکاری می نماید. فعالیت مرکز چین ، عمدتا" در ارتباط با مالتی مدیا بوده تا زمینه استفاده گسترده و ساده از کامپیوتر را برای افرادیکه از زبان های آسیائی استفاده می نمایند ، فراهم نماید.
  • مرکز تحقیقات دره سیلیکون در سال 2001 تاسیس و جدیدترین آزمایشگاه تحقیقاتی مایکروسافت محسوب می گردد. هدف اولیه آنان تلاش در زمینه بکارگیری هنر در سیستم های توزیع شده وسایر زمینه های مرتبط است .
  • هدف عمده مراکز تحقیقاتی شرکت مایکروسافت ، تحقیق در رابطه با تکنولوژی هائی است که وضعیت کامیپوتر را در سالیان آتی تغییرخواهند داد . این مراکز در ارتباطی نزدیک با گروه های طراحی و پیاده سازی نرم افزار بوده و زمینه تحقق شعار معروف "استفاده از نرم افزار در هر مکان و با استفاده از هر دستگاه"  را دنبال می نمایند.
  • تحقیقات انجام شده در رابطه با بانک های اطلاعاتی دستاوردهای بسیار ارزشمندی را به دنبال داشته که از آنان به منظور تنظیم اتوماتیک عناصر سرویس دهنده SQL ،  استفاده شده است . در چنین مواردی در مقابل اینکه مدیریت بانک اطلاعاتی اقدام به تنظیم ( Tune ) نمودن بانک اطلاعاتی نماید ، بانک اطلاعاتی خود قادر به انجام چنین فعالیتی می گردد.
  • اخیرا" مایکروسافت تکنولوژی جدید دات نت را ارائه نموده است . استراتژی خاصی که در این رابطه دنبال می گردد ، ایجاد  نسل جدیدی از وب به عنوان یک محیط برنامه نویسی توزیع شده است . وب سایت ها و سرویس دهندگان وب ، صرقا" تامین کننده داده برای یک مرورگر نبوده و سرویس های لازم را برای برنامه های توزیع شده از طریق XML فراهم می نمایند .
  • با استفاده ازدات نت می توان اطلاعات را هر زمان و در هر محل عرضه نمود. استفاده کنندگان اطلاعات نگران نحوه دریافت اطلاعات و استفاده از دستگاه خاصی در این رابطه نبوده و آنان اطلاعات مورد نیاز خود را صرفنظر از نوع دستگاه ( کامپیوترهای PC ، PDA ، دستگاه های بازی ، تلفن های موبایل ) دریافت می نمایند.
  • مرکز تحقیقات شرکت مایکروسافت بر پایه یک مدل دانشگاهی باز است . تعداد زیادی از محققین همچنان فعالیت های دانشگاهی خود را ادامه و همکاری خود را با کمیته های تحقیق از طریق مشارکت و شرکت در کنفرانس ها  و انتشار مقالات متعدد، ادامه می دهند .
  • مراکز تحقیقاتی مایکروسافت تاکنون موفق به دریافت جوایز معتبر بین المللی  در رابطه با موضوعات مختلفی شده اند.

سایت مرکز تحقیقات مایکروسافت